Ratsastajan info

Talli on hevosten koti. Noudatathan  henkilökunnan antamia ohjeita ja neuvoja sekä tallin yhteisiä pelisääntöjä.

Kunnioitathan kaikkia hevosten kanssa harrastavia, ikään, lajiin tai taitoihin katsomatta.

Ratsastuskoulun toiminnan ajatuksena on nostaa harrastajalle esiin lajin keskeiset asiat ja arvot, joita pitkin edetä kohti mahdollista oman hevosen omistajuutta. Hevosten kanssa voi harrastaa monin eri tavoin, mutta turvallisuus, eettisyys ja hevosen lajiominaisen käyttäytymisen ymmärtäminen tulee olla kaikessa tekemisessä mukana. Meille ovat tervetulleita kaikki ratsastuksesta kiinnostuneet, lajista ja taidoista riippumatta. Hevosesta on moneksi!

Talli on hevosten koti, noudatathan henkilökunnan antamia ohjeita ja neuvoja.

Tallialueella tulee liikkua rauhallisesti, juoksemista ja huutamista tulee välttää. Tupakointi ja päihteiden käyttö tallialueella ehdottomasti kielletty. Koirat ovat tervetulleita tallille, mutta ne on pidettävä kytkettyinä.

Ethän ruoki hevosia ulkotarhoissa, etkä karsinoissa. Karsinoissa tulee välttää turhaa ajanviettoa. Ulkotarhoihin mennään vain henkilökunnan luvalla.

Autot pysäköidään merkityille parkkialueille ja kuljettajien on hyvä ottaa huomioon piha-alueella liikkuvat hevoset, ratsukot ja jalankulkijat.

Ennen tuntia ja tunnin jälkeen

Saavuthan ajoissa paikalle, jotta ehdit tarvittaessa hoitaa ja varustaa oman ratsusi. Ilmoitustaululta näet, millä hevosella ratsastat. Hevoset ovat pääsääntöisesti valmiina tallissa. Varusteet löytyvät nimetyiltä paikoilta varustehuoneesta. Mikäli et ehdi paikalle ajoissa, tai haluat/tarvitset muuten apua varustamisessa, soitathan, niin autamme! Myös tallilla paikalla olevilta saat apua tarvittaessa, kysy reippaasti!

Talli suljetaan puoli tuntia viimeisen tunnin päättymisen jälkeen.

Ratsastajan varusteet ja pukeutuminen

Kypärää käyttävät meillä kaikki ratsastajat. Tarvittaessa voit lainata tallilta VG1 –standardin mukaista kypärää satunnaisesti ratsastettaessa. Oma kypärä suositeltava, istuva ja sopiva kypärä on tärkein varusteesi.

Turvaliivin käyttöä suositellaan. Liivi suojaa kylkiluita, selkärankaa ja sisäelimiä. Liiviä voi käyttää joko takin päällä tai alla. Liivejä on monen mallisia, sovittamalla löydät itsellesi mieleisimmän.

Muut varusteet voi hankkia harrastuksen edetessä. Alkuun pääsee esim. kumisaappailla, mukavilla ja joustavilla housuilla ja käsineillä. Jalkineissa tulee olla vartta nilkan yläpuolelle ja kanta, jotta jalka ei pääse jalustimen läpi.

Hiukset pidetään ratsastaessa kiinni ja muutoinkin on hyvä tarkistaa, ettei vaatetuksessasi ole nauhoja tai muuta, joka saattaisi jäädä putoamistilanteessa hevoseen/varusteisiin kiinni.

Kaikilla Suomen Ratsastajainliiton jäsentalleilla säännöllisesti ratsastusta harrastavilla pitää olla voimassa Ratsastajainliiton jäsenseuran (esim. Hubertusseura ry) jäsenyys tai Green Card/Green Card Plus –kortti. Näin ratsastajalla on kattava vakuutusturva ratsastusta harrastettaessa.

Kysy ratsastusseuraan liittymisestä lisää henkilökunnaltamme!